Verkeer
Stuur appje
Zoek

Blijdschap over versoepelingen overheerst, maar Grolsch Veste blijft dicht

Bas Linders van het Enschedese restaurant Los Suenos is blij ‘dat we weer wat mogen’ al is het voor hem een uitdaging om de zaken goed op de rails te krijgen ‘omdat de besmettingen ook bij het personeel oplopen’. Bij FC Twente gaat er niemand uit het dak: “Onacceptabel”, zegt de club in een verklaring. Het stadion blijft zeker tot 15 februari dicht voor de supporters.

Metropool

Poppodium Metropool is uiterst teleurgesteld: “De huidige versoepelingen voelen of we blij worden gemaakt met een dode mus. We kunnen nog steeds niet doen waarvoor we bestaan: mensen een mooie avond uit bezorgen.”

Wilminktheater

“Het zat eraan te komen”, zegt Daniel Jansen van het Wilminktheater, die het wel spannend vond onder welke voorwaarden zijn theater weer open mag. Dat viel niet echt mee. “De poppodia hebben het nog steeds moeilijk. Bij ons kunnen geen grote voorstellingen, omdat we in plaats van 1000 mensen, maar 300 bezoekers mogen ontvangen in de grote zaal. Dus de overheidsregelingen blijven nodig. Het is een begin.”

Los Suenos

De eigenaar van restaurant Los Suenos, Bas Linders, maakt duidelijk niet zonder overheidssteun te kunnen. “Ik mag een derde van de zaak vullen en dat is natuurlijk veel te weinig. Maar de blijdschap overheerst", aldus de uitbater.

FC Twente

De Grolsch Veste blijft tot half februari verboden terrein voor sponsors en fans van FC Twente. De club zegt voor de supporters en sponsors te hebben gekozen door het stadion niet open te stellen voor publiek. “Een bezetting van een derde van de capaciteit is onvoldoende om alle jaarkaarthouders en sponsors een plek te geven”, zeggen de vertegenwoordigers van de voetbalclub.

Omdat er met alle betrokkenen steeds samen is opgetrokken in coronatijd, is het daarom alles of niets. Het is niets geworden en ‘daarmee steunen we onze supporters’ zegt het bestuur.

Victoria

Voetbalverenigingen halen opgelucht adem. “We zijn blij dat we weer kunnen”, zegt Gerard Tenniglo van Victoria. Heropening van de kantine en de kleedkamers betekent wel strikte controles op identiteit en QR-code. De elftallen doen dat zelf bij de kleedkamers en bij de kantine wordt gecontroleerd. “Dit moeten we maar voor lief nemen”, zegt de clubman.

Absolutely Fresh

Zonder vaste zitplaatsen geen festival. “Voor ons is dit onwerkbaar en geen oplossing. We moeten wederom op de wachtbank”, stelt Erik van Oosterbaan van Absolutely Fresh. Toch legt hij zich niet bij deze eerste teleurstelling neer: “We zijn wel met de voorbereiding bezig. Binnenkort worden de eerste vijftien artiesten bekendgemaakt die bij ons komen optreden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.