Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sadilek blijft ook na beroepszaak geschorst en mist Vitesse-thuis

Michal Sadilek Foto FC Twente Media
Beeld: FC Twente media

Michal Sadilek mist volgende week de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Vitesse. De beroepscommissie betaald voetbal heeft de straf van de middenvelder gehandhaafd: een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één duel voorwaardelijk.

Sadilek kreeg die schorsing opgelegd na zijn rode kaart tegen FC Utrecht. Een kaart die meteen al de nodige discussie opleverde. FC Twente legde zich niet bij de straf neer en besloot in beroep te gaan.

Matchwinner

Een dag voor de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft, tegen Heerenveen, kreeg FC Twente te horen dat de tuchtcommissie het schikkingsvoorstel over had genomen en dat de straf bleef staan. Daardoor mistte Sadilek het duel tegen de Friezen.

De club was niet te spreken over het besluit en besloot om ook deze uitspraak aan te vechten. Daardoor kon de middenvelder wel meespelen in de bekerwedstrijd tegen AZ vorige week woensdag en in de competitiewedstrijd tegen Willem II afgelopen zaterdag. Tegen de Brabanders was Sadilek notabene de matchwinner.

Nog één wedstrijd schorsing uitzitten

Dinsdagavond kwam de beroepscommissie weer bij elkaar en die oordeelt nu dat de straf gehandhaafd blijft. "Naar het oordeel van de commissie van beroep heeft Sadilek zich schuldig gemaakt aan het ten laste gelegde ernstig gemeen spel. Op grond van de bewijsmiddelen concludeert de commissie van beroep dat Sadilek een luchtduel is aangegaan en daarbij zijn rechterarm dusdanig heeft gebruikt dat hij de veiligheid van zijn tegenspeler in gevaar heeft gebracht. De commissie van beroep acht het ten laste gelegde dan ook bewezen", zo luidt de verklaring.

Omdat Sadilek de eerste wedstrijd van zijn schorsing tegen Heerenveen al heeft uitgezeten, moet hij nog één wedstrijd aan de kant blijven. Hij mist nu de thuiswedstrijd tegen Vitesse op zaterdag 5 februari.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.