Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose ondernemers zitten niet bij de pakken neer en gaan zelf bezorgen

Hengelose ondernemers kunnen hun artikelen tijdens de lockdown kosteloos laten bezorgen door een speciaal hiervoor opgerichte bezorgdienst. De plannen lagen er al sinds de lockdown van vorig jaar. Vorige week werden de eerste pakketjes afgeleverd.

Geestelijk vader

Centrummanager Rob Berkhout is de geestelijk vader van deze service: “Het is mooi dat we de ondernemers kunnen helpen in deze tijd. In plaats van wachten tot het einde van de lockdown, kunnen ze nu toch op zoveel mogelijk manieren hun spullen blijven verkopen."

Centraal afhaalpunt

Stichting Centrummanagement werkt hierbij samen met Hengelo Promotie en de gemeente Hengelo. Er is een budget beschikbaar gesteld, waarmee de ondernemers geholpen kunnen worden. Bestellingen kunnen dagelijks tussen 15.00 en 16.00 uur door de winkeliers naar een centraal afhaalpunt gebracht worden. Dit is in het leegstaande pand aan de Wemenstraat, naast bloemenwinkel Myoso. Klokslag vier uur halen medewerkers van Cycloon Post & Fietskoeriers de pakketten op. Zij bezorgen deze de volgende werkdag, overigens alleen binnen de bebouwde kom in Hengelo.

De betrokken partijen willen er hiermee voor zorgen dat consumenten zoveel mogelijk zicht houden op de lokale neringdoenden, in plaats van dat alles besteld wordt via bijvoorbeeld bol.com. Berkhout: "Zo blijven we in deze moeilijke tijd in beeld bij het publiek."

Grote belangstelling

Er is veel belangstelling voor de bezorgdienst. Binnen een week tijd hebben al ruim veertig Hengelose ondernemers zich aangemeld. Berkhout: “Ik had gehoopt op veel aanmeldingen en ik ben hier heel tevreden mee. Met de gratis bezorgdienst kunnen wij ze toch nog een mooie omzet bezorgen.”

De gratis bezorgdienst blijft sowieso tot 14 januari bestaan. Berkhout: "Als de lockdown verlengd wordt, dan gaat de bezorgdienst ook door."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.