Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente speelt in de eerste wedstrijd van 2022 gelijk tegen Duitse derde divisionist

FC Twente heeft zaterdagmiddag in de eerste wedstrijd van 2022 gelijk gespeeld tegen het Duitse Eintracht Braunschweig, dat uitkomt in de derde divisie in Duitsland. Het oefenduel eindigde in 1-1 door doelpunten vlak voor én vlak na rust. Virgil Misidjan maakte de Twentse treffer.

Trainer Ron Jans moest het doen zonder Ramiz Zerrouki, Wout Brama en Daan Rots. Zerrouki bereidt zich met Algerije voor op de Africa Cup en Brama kampt nog steeds met een blessure die hem in de laatste competitiewedstrijden ook al aan de kant hield. Rots testte positief op corona en kon daardoor niet in actie komen.

Verschillende scenario's door rode kaart Sadilek

Daarnaast startte Michal Sadilek vanaf de bank, omdat hem nog steeds een schorsing boven het hoofd hangt na de rode kaart tegen FC Utrecht. FC Twente is in beroep gegaan, maar hoort pas eind volgende week of het wel of niet over Sadilek kan beschikken tegen Heerenveen zaterdagavond. En dus wordt alvast met verschillende scenario's rekening gehouden. Uiteindelijk kwam Sadilek zaterdagmiddag eerder in het veld dan vooraf de bedoeling was, omdat Michel Vlap vanwege buikklachten naar de kant moest.

Volop kansen

FC Twente startte sterk aan de wedstrijd en kreeg ook volop kansen via onder meer Cerny en Van Wolfswinkel, maar zij hadden hun vizier niet op scherp. Het duurde uiteindelijk tot ver in de eerste helft voordat het net gevonden werd. Virgil Misidjan trok vanaf de linkerkant naar binnen en schoot op fraaie wijze raak.

Nieuwe formatie

Aan de start van de tweede helft stond er bijna een compleet nieuwe opstelling op het veld. Ron Jans had zijn ploeg op maar liefst negen plekken gewijzigd. Die nieuwe formatie begon niet sterk, waardoor de bal er vrijwel direct na het fluitsignaal in lag. FC Twente herpakte zich daarna wel, maar gescoord werd er niet meer.

Scoreverloop

39’ Misidjan 1-0
47’ Otto 1-1

Opstelling

1e helft: Unnerstall, Troupee, Propper, Hilgers, Smal, Staring, Bosch, Vlap (30' Sadilek), Misidjan, Van Wolfswinkel, Cerny.

2e helft: J. de Lange, Everink, Pleguezuelo, Bruns (75' Driezen), Oosterwolde, Staring (60' Eustatia), Bosch (60' T. de Lange), Sadilek (85' Markelo), Limnios, Ugalde, Cleonise.

Foto: Bas Everhard / FC Twente Media

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.