Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Ruiming kippen bij besmette pluimveehouderij in Bentelo begonnen

Kippenboerderij Dennis Bakker
Beeld: News United/Dennis Bakker

Op twee pluimveebedrijven in Bentelo is gestart met de ruiming van 189.000 kippen. Vrachtwagens met containers zijn vanmorgen het terrein op gereden. Wat betreft één van de bedrijven staat het vast dat er een uitbraak is van vogelgriep. De twee bedrijven liggen naast elkaar, zijn van dezelfde eigenaar en op beide bedrijven werken dezelfde verzorgers. Daarom is besloten de kippen van beide bedrijven te ruimen.

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat bij een pluimveehouderij in Twente kippen moeten worden geruimd in een poging de verdere verspreiding van het virus te stoppen. Bij een bedrijf in Den Ham moesten medio december vorig jaar tachtigduizend kippen worden geruimd.

Genoeg maatregelen?

Voorzitter Bart-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders gaf vanmorgen nog aan voor een raadsel te staan als het gaat om de vraag hoe het virus bij het pluimveebedrijf is binnengekomen. Hij trekt niet zozeer het nut van de huidige ophokplicht in twijfel, maar vraagt zich wel of de maatregel afdoende werkt nu blijkt dat het virus ook bij een bedrijf in Bentelo is binnengedrongen.

Kip pixabay
Lees ook
Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Bentelo
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.