Verkeer
Stuur appje
Zoek

Op incident in Haaksbergen na verliep jaarwisseling ‘beheersbaar’

Vuurwerk2 pixabay
Ondanks de lockdown en een vuurwerkverbod werd er veel vuurwerk afgestoken
Beeld: Pixabay

De jaarwisseling is relatief rustig verlopen, maar werd overschaduwd door het vuurwerkongeval in Haaksbergen waarbij een twaalfjarige jongen overleed en een elfjarige jongen zwaargewond raakte. Op dit incident na waren de hulpdiensten vooral druk met kleine incidenten. Ondanks de lockdown en een vuurwerkverbod werd er veel vuurwerk afgestoken.

Haaksbergen

Oud en nieuw werd overschaduwd door het vreselijke vuurwerkincident in Haaksbergen, waarbij gisterochtend een twaalfjarige jongen overleed en een elfjarige jongen zwaargewond raakte. Een man is daarvoor opgepakt. “De jaarwisseling is beheersbaar verlopen, maar is natuurlijk ontsierd door de verdrietige gebeurtenis in Haaksbergen”, zegt Arjen Gerritsen, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente.

IMG 7428 1
Lees ook
Jongen (12) overleden na incident met klaphamer in Haaksbergen, man aangehouden

'Berheersbaar verlopen'

Volgens de veiligheidsregio is de jaarwisseling 'beheersbaar' verlopen en hebben zich tijdens de nieuwjaarsnacht geen grote incidenten voorgedaan. "Hulpdiensten zijn de hele nacht druk geweest met voornamelijk kleine incidenten. Er waren gelukkig geen andere grote excessen. Ik bedank hen allemaal voor hun inzet", zegt Gerritsen.

21 vuurwerkslachtoffers

De Twentse ziekenhuizen gaven aan dat ze een drukke nacht hebben gehad, maar dat het wel beheersbaar was. Tijdens de jaarwisseling zijn er in totaal 21 vuurwerkslachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, waarbij één persoon is overleden. Het gaat om de twaalfjarige jongen die in Haaksbergen om het leven kwam door een ongeval met een zogenaamde klaphamer. Het MST registreerde elf vuurwerkslachtoffers en het ZGT in Almelo kreeg tien slachtoffers op de Spoedeisende Hulp.

Kleine brandjes

De brandweer had het vooral druk met kleine brandjes. In totaal moest de brandweer 94 keer in actie komen. Aan de Ootmarsumbrink in Enschede was er brand ontstaan in de overkapping van een woning. De brandweer wist dit snel te blussen. Ook moest de brandweer meerdere keren naar de Christiaan Huygenslaan in Enschede. De brandweer moest daar tot drie keer toe een brandje blussen. Uit voorzorg reed de ME mee om te zorgen dat de brandweerlieden veilig hun werk konden doen.

Elf aanhoudingen

Voor de politie was het een rustige nacht. Er hebben zich volgens de politie geen grote ordeverstoringen voorgedaan. In totaal zijn elf personen aangehouden. Volgens de veiligheidsregio zijn de politieagenten niet ernstig gehinderd tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Samen met boa’s van de gemeenten heeft de politie toezicht gehouden bij carbidschieten. Daar werden volgens de politie geen grote overtredingen geconstateerd. Ook zijn de hulpdiensten tijdens hun werk niet belemmerd of belaagd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.