Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie neemt illegaal vuurwerk in beslag bij vuurwerkcontroles in Hengelo

Vuurwerk politiehengelo 2021
De jongens hadden zichzelf gefilmd terwijl zij het vuurwerk aan het afsteken waren bij de bioscoop in Hengelo
Beeld: Politie Hengelo

De Hengelose politie heeft donderdagavond vuurwerkcontroles gehouden onder groepen jongeren. Dat meldt de politie op Facebook. Daarbij is illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Controles

De politie deed de controle naar aanleiding van veel meldingen van vuurwerkoverlast. Dit deden de dienders zowel in uniform als in burger. Er is sprake van een vuurwerkverbod, maar veel jongeren weerhoudt het er niet van om toch vuurwerk af te steken. “Toen we de poort bij het politiebureau uitreden, hoorden we op verschillende plekken al zwaar vuurwerk de lucht in gaan”, zegt de wijkagent van de Hengelose Es op zijn Facebookpagina.

'Geen knalerwtjes'

Toen de politie poolshoogte nam in de binnenstad, troffen ze een groepje jongeren aan. Deze werden gecontroleerd door de politie. De jongens hadden acht dozen nitraten bij zich. De jongens hadden zichzelf gefilmd, terwijl zij het vuurwerk aan het afsteken waren bij de bioscoop in Hengelo. De agent heeft de video op Facebook gedeeld: “Bekijk het filmpje, dan zie je dat het geen knalerwtjes zijn. Deze jongens krijgen een proces verbaal voor het voorhanden hebben van zwaar illegaal vuurwerk”, schrijft de agent.

Hengelose Es

Ook in de Hengelose Es zijn groepjes jongeren gecontroleerd op vuurwerk. Ook daar troffen de agenten meerdere jongeren aan met illegaal vuurwerk. De jongens zijn doorverwezen naar Bureau HALT.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.