Verkeer
Stuur appje
Zoek

Green Team Twente krikt met documentaire imago van waterstof op

Het Green Team Twente is een team dat zich voornamelijk bezighoudt met het ontwikkelen van hun ‘groene auto’ die op waterstof loopt. He campusteam heeft in de coronaperiode weinig kunnen racen met de auto, maar stilzitten deden ze niet. Op 16 januari wordt in Concordia in Enschede op het grote scherm een documentaire getoond die het team maakte: Waterstof.

Ontstaan documentaire

In de tijd dat het team door de crisis niet rond kon toeren langs beurzen om informatie op te doen over waterstof is het idee voor de documentaire ontstaan. “We zochten naar nieuwe inzichten in de wereld van de waterstof en met deze documentaire hebben we die gevonden”, aldus documentairemaakster en oud-lid van het Groene team Anne Bruijning.

Ook een opdracht die het team met zich meeneemt in de productie van de documentaire is om het imago van waterstof op te krikken. “Mensen hebben vaak bij waterstof het beeld van een brandende Hindenburg voor zich terwijl die ramp niks met waterstof te maken had”, zegt Bruijning.

Graag ziet het team na de presentatie in Concordia dat er meer gebeurt rondom waterstof waarbij de studenten vooral mensen willen stimuleren om in waterstofauto’s te rijden. “Er zou qua infrastructuur ook veel moeten veranderen want het dichtstbijzijnde tankstation is momenteel Arnhem. We kunnen een voorbeeld nemen aan de ontwikkeling van de elektrische auto”, aldus huidig lid Benthe Commissaris van het Green Team Twente.

Greenteam auto
De 'groene' auto van het Green Team Twente
Beeld: Green Team Twente

Waterstof

In de 50-minuten durende documentaire neemt het team de kijker mee door de wondere wereld van de waterstof. Dit door gesprekken aan te gaan met beroemde mensen uit het vakgebied. In de film staat duurzame mobiliteit centraal en samen met verschillende bedrijven bespreken ze onder andere onderwerpen als veiligheid, misvattingen en de toepassing van waterstof.

De film is op 16 januari om 16:00 uur te zien in Enschede bij Concordia. Tickets zijn te verkrijgen op de website: https://www.concordia.nl/film/...

Wouter Groote Veldman Ernst Bergboer
Lees ook
Green Team Twente: rijden op waterstof
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.