Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Jan Schasfoort ontvangt erepenning De Nijverbij voor zijn vrijwilligerswerk

Janschasfoort anjavanderham
Wethouder Mariska ten Heuw reikte woensdagmiddag de erepenning uit aan Schasfoort
Beeld: Anja van der Ham

Hengeloër Jan Schasfoort heeft De Nijverbij gekregen voor zijn tamelose inzet voor de Hengelose samenleving. Schasfoort zet zich al jaren in als vrijwilliger bij onder andere Carintreggeland en Wijkracht. Wethouder Mariska ten Heuw reikte woensdagmiddag de erepenning uit.

Vrijwilligers

Schasfoort heeft veel verschillende vrijwilligersfuncties bekleed. Hij was onder andere vrijwilliger op het azc in Azelo, begeleider van MEEreizen, gaf lezingen over energiebesparing voor minima, was lid van de WMO-cliëntenraad en vrijwilliger bij Carintreggeland.

Groepsvoorlichting

Vanaf 2015 geeft hij groepsvoorlichtingen aan nieuwkomers in Hengelo bij Menthol/Wijkracht. Door het coronavirus konden er een hele tijd geen voorlichtingen plaatsvinden. Dit najaar, toen het wel kon, heeft Schasfoort geholpen de grote achterstand weg te werken. Hij bereidt zich graag goed voor op de voorlichtingen, en vindt de aanwezigheid van een tolk erg belangrijk. Hij vertelt: "Het overbrengen van de boodschap lukt alleen als de zender en ontvanger elkaar begrijpen."

De Nijverbij

Het stadscompliment De Nijverbij is een onderscheiding als blijk van dank voor vrijwilligers die zich inzetten voor Hengelo of een opmerkelijke prestatie hebben geleverd. De Nijverbij staat symbool voor de getoonde inzet of de geleverde prestatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.