Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geen carnaval in Hengelo: 'Kunnen we niet maken naar de zorg toe'

387594 radio carnaval1
Geen Gezinsoptocht dit jaar tijdens het Hengelose carnaval
Beeld: 1Twente

De zes Hengelose carnavalsverenigingen hebben besloten ook dit seizoen geen carnaval te vieren. Dit naar aanleiding van de persconferentie van het demissionaire kabinet op dinsdag 14 december.

Unaniem besluit

Naar aanleiding van de persconferentie hebben afgevaardigden van de verenigingen binnen de Stichting Samenwerkende Carnavalsverenigingen Hengelo (SSCH) met elkaar vergaderd en daarbij kwamen ze unaniem tot het besluit 'dit jaar geen prinsenduo’s of -trio’s aan te stellen, omdat zij wegens het coronavirus geen volwaardig carnavalsjaar kunnen vieren'.

“Indien het al mogelijk zou zijn om hoogheden op te laten komen, dan zal dit niet kunnen op de manier zoals we het gewend zijn”

Morele verantwoordelijkheid

"Indien het al mogelijk zou zijn om hoogheden op te laten komen, dan zal dit niet kunnen op de manier zoals we het gewend zijn", aldus een gezamenlijke verklaring. "Ook hebben we een morele verantwoordelijkheid: omdat de zorg het zeer zwaar heeft, vinden we het niet het juiste moment om carnaval te gaan vieren."

Tijdens de vergadering is er ook besloten dat de Gezinsoptocht op zaterdagmiddag 26 februari niet door zal gaan. "Wel zullen wij - mits de omstandigheden dit toelaten - kijken of er verder in het carnavalsweekend nog mogelijkheden zijn voor een kleinschalig evenement."

Aldus de woordvoerders van HOV Altijd Dorst, HCV de Deurtrappers, HCV de Gangmakers, HCV de Noorkermennekes, HCV de Weidemennekes en HCV de Windbuul'n.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.