Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose tieners Boet en Ebby staan op de planken in musical Scrooge

Wat is Kerstmis zonder Scrooge? De hoofdpersoon uit het boek A Christmas Carol van Charles Dickens komt dit jaar weer naar Enschede, met alle andere karakters uit het boek. Boet Blijlevens en Ebby Winter (allebei 13) uit Hengelo spelen dit jaar ook in de musicalversie van het verhaal en vertelden erover in 1Twente Vandaag.

Accordeonjongen

Voor Boet is het niet de eerste keer dat hij een rol heeft in de kerstmusical. Net zoals vorig jaar, speelt hij ook dit jaar de accordeonjongen. Vorig jaar heeft hij maar twee keer kunnen spelen. Corona gooide ook toen al roet in het eten: "Toen hebben we wel veel gerepeteerd, maar uiteindelijk hebben we alleen twee keer voor familie mogen spelen." Daarom vindt hij het niet erg om nog een keer in de huid van de accordeonjongen te kruipen: "Het is gewoon een heel leuke rol. Ik kan eigenlijk helemaal geen accordeon spelen, maar dat maakt voor de voorstelling niet uit. Het moet juist lelijk klinken." Hij lacht: "En dát gaat me heel goed af."

“Ik kan eigenlijk helemaal geen accordeon spelen, maar dat maakt voor de voorstelling niet uit. Het moet juist lelijk klinken.”

Belinda Cratchit

Voor de musical zijn er twee groepen acteurs, omdat de wet bepaalt dat kinderen niet te vaak mogen optreden; ze wisselen elkaar dus af. In tegenstelling tot vorig jaar, toen er maar één cast was (vanwege corona werd er maar twee keer opgetreden), zijn er dit jaar wél weer twee verschillende casts.

Voor Ebby is het daarom dit jaar de eerste keer dat ze meedoet: "Vorig jaar zou ik ook al rol van Belinda Cratchit spelen, maar toen zijn op het laatste moment de twee casts samengevoegd. Daardoor kon ik niet meedoen.” Belinda Cratchit is de tweede dochter van meneer en mevrouw Cratchit, de familie die in armoede leeft omdat Scrooge, de baas van vader Bob, hem geen fatsoenlijk loon wil betalen.

icon_main_info_white_glyph

Data en tickets

Scrooge speelt tussen 25 december en 2 januari zes middagen in Muziekcentrum Enschede. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling op 30 december en 1 en 2 januari. Voor de uitverkochte voorstellingen op Eerste en Tweede Kerstdag en 29 december is een wachtlijst. De verkoop gaat mede zo goed, omdat het Muziekcentrum maar voor eenderde gevuld kan worden vanwege de afstandsmaatregelen. Ga voor kaarten naar: www.wilminktheater.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.