Verkeer
Stuur appje
Zoek

Verdachte schietpartij Hengelo blijft achter de tralies tot aan strafzaak in maart

Justitie Foto RTV Oost
Volgens de rechtbank in Almelo zijn er nog genoeg bezwaren om de Hengeloër vast te houden.
Beeld: RTV Oost

De 34-jarige man die ervan verdacht wordt dat hij meerdere schoten loste door de brievenbus van de woning van zijn zus aan de de Coba Kellingstraat in Hengelo, blijft tot aan de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak in maart volgend jaar in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Almelo donderdag besloten.

Pieter Baan Centrum

Volgens de rechtbank zijn er nog genoeg bezwaren om de Hengeloër vast te houden. De man zat tot afgelopen dinsdag voor observatie in het Pieter Baan Centrum in Groningen. Het rapport van de deskundigen wordt niet eerder dan halverwege januari 2022 verwacht. De Hengelöer weigerde mee te werken aan het onderzoek van de gedragsdeskundigen. De weigering betekent overigens niet dat de deskundigen geen conclusie kunnen trekken.

'Ik schiet jullie allemaal dood'

De schietpartij, vlak voor het ingaan van de avondklok op 11 maart van dit jaar, zou zijn voorafgegaan door een telefoontje van de 34-jarige aan zijn zus, met wie hij al jaren ruzie heeft. Tijdens dat belletje zou hij “kom naar buiten of ik schiet jullie allemaal dood" geroepen hebben.

In de woning waren meerdere mensen aanwezig op het moment dat er geschoten werd. Behalve de zus en haar echtgenoot waren ook de drie nog jonge kinderen van het stel aanwezig. Niemand raakte gewond.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.