Verkeer
Stuur appje
Zoek

Mitchell Boers volgt Onno Fiechter op als fractievoorzitter van de VVD Hengelo

Mitchell boers crop
Boers is in het dagelijks leven geschiedenisdocent op het Stedelijk Lyceum te Enschede.
Beeld: 1Twente

De fractie van de Hengelose VVD heeft Mitchell Boers (28) aangewezen als haar nieuwe fractievoorzitter. Boers volgt daarmee Onno Fiechter op, die gisteren liet weten zich niet te kandideren voor een derde termijn in de Hengelose gemeenteraad.

Geschiedenisdocent

Boers is in het dagelijks leven geschiedenisdocent op het Stedelijk Lyceum te Enschede. De afgelopen periode was Boers de woordvoerder op de terreinen verkeer, vervoer, onderwijs, handhaving en het sociale domein. “Ik ben opgevoed met het idee dat ik verantwoordelijk ben voor alles wat ik wil doen in mijn leven. Mijn ouders waren hardwerkende mensen, maar dat betekende nog niet dat je daar altijd voor beloond werd. Op mijn zeventiende werd ik lid van de VVD. Als ik wat wilde veranderen, dan moest ik het zelf gaan doen. Ik ben geen schreeuwer, maar wel een doener. De politiek is er niet om te vergaderen, maar om te handelen. Met deze overtuiging wil ik mij de komende jaren hard maken om samen met deze fractie verder te werken aan een sterk Hengelo”, aldus Boers.

272092 onno fiechter 2
Lees ook
Hengeloër Onno Fiechter (VVD) keert niet terug na verkiezingen

'Erg dankbaar'

Boers laat weten dat de fractie Onno Fiechter 'erg dankbaar is voor al het harde werk dat hij heeft verricht de afgelopen 8 jaar'. Boers: "Zijn scherpte en energie hebben ertoe geleid dat wij als VVD de afgelopen jaren veel hebben kunnen bereiken. Die energie gaan wij ontzettend missen.”

Fiechter, die net als Boers nog maar 28 jaar jaar is, blijft tot aan de verkiezingen van maart volgend jaar in de raad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.