Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Particulieren zijn nu tijdelijk ook welkom bij Makro Hengelo

454193 makro logo 2020 08 29 004612

Zelfbedieningsgroothandels als Sligro en Makro zijn vanaf donderdag tijdelijk geopend voor iedereen, dus ook voor klanten die geen ondernemer zijn of klantenkaart hebben. Deze maatregel is een noodzakelijke stap om de voedselvoorziening op peil te houden gedurende de Corona crisis. Het betreft een tijdelijke openstelling.

Er is van veel artikelen voldoende voorraad en een voordeel is dat gangpaden breed zijn en er voldoende afstand kan worden gehouden ten opzichte van andere klanten. Het kan zijn dat er een maximum aantal klanten tegelijk de vestiging in mag bij te grote drukte.

Aankopen doen in groothandels werkt anders dan boodschappen doen in een supermarkt. Daarom wordt particulieren die de groothandels bezoeken door middel van instructies uitgelegd waar zij op moeten letten. De groothandels verzoeken klanten om de Corona maatregelen en instructies te respecteren. Bij voorkeur komen klanten tijdelijk zo veel mogelijk alleen naar de vestigingen.

Eerder deze week verzocht het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, premier Rutte om gemeenten te adviseren toe te staan dat zelfbedieningsgroothandels tijdelijk opengesteld worden voor consumenten. Het doel hiervan is om de druk op supermarkten te verminderen en bovendien te voorkomen dat goede producten die in de zelfbedieningsgroothandels liggen te moeten weggooien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.