Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Openbaar subsidieregister al maanden niet bijgewerkt

Het openbare subsidieregister op de website van de gemeente Hengelo is al maanden niet bijgewerkt. De laatste cijfers dateerden van het tweede kwartaal van 2019, bleek eerder deze week.

Vorig jaar werd het openbaar subsidieregister gelanceerd en is online te zien welke organisatie subsidie krijgt en hoeveel. Het overzicht wordt aangeboden in een downloadbaar pdf-bestand dat iedere 2-3 maanden wordt ververst met actuele cijfers.Â

Update: Na het bericht over niet bijgewerkte cijfers door Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo, werd woensdag een update geplaatst door de gemeente. Het online register is inmiddels bijgewerkt tot en met het laatste kwartaal van 2019.

Op 6 november 2018 diende de PVV een motie in voor de komst van een subsidieregister dat een ruime meerderheid kreeg in de gemeenteraad en ook de steun kreeg van onder meer de VVD. Het duurde vervolgens een aantal maanden voor de gemeente met het register kwam.

"Er moest eerst gekeken moest worden op welke manier dat efficiënt kon worden gedaan. Gegevens moeten ook gemakkelijk het gehele jaar ververst kunnen worden," zei wethouder Mariska ten Heuw vorig jaar, vlak voor de lancering van het register.

Zie screenshots

Link: subsidieregister
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.