Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Buurtbewoners klagen over verkeersoverlast bij basisschool De Bron

451674 parkeren de bron1 2020 08 29 004723 1

Buurtbewoners van basisschool De Bron aan de Henry Woodstraat zeggen hinder te ondervinden van ouders die hun kinderen van school halen en brengen. De directie van de school heeft klachten ontvangen van enkele omwonenden. Vermoed wordt dat de overlast vooral te maken heeft met het slechte weer, maar waarschijnlijk ook doordat vanwege de nieuwe tijden van de peuterspeelschool nu ook ouders van de peuters hun kinderen al om 8.30 uur brengen. Daardoor is het soms extra druk 's ochtends.Â

Bewoners met een auto moeten over de stoep bij de school rijden bij hun woning te komen, maar tijdens halen en brengen van kinderen parkeren sommige ouders ook even op de stoep waardoor de doorgang tijdelijk wordt geblokkeerd naar een aantal woningen.

De school zegt in een bericht aan de ouders van kinderen op school te begrijpen dat het extra druk kan zijn. "We zullen toch met elkaar moeten voorkomen dat er auto's op de stoep voor de poort van bewoners worden geparkeerd. Als het enigszins mogelijk is, vragen we de kinderen te voet of op de fiets naar school te brengen."

De directie van De Bron adviseert ouders die met de auto komen om ook naast het winkelcentrum te parkeren als de parkeerplaatsen bij de school vol zijn. "Wij hopen dat ouders willen helpen aan een veilige verkeerssituatie rond de school en dat we er voor kunnen zorgen de bewoners bij de school geen overlast te bezorgen."

IKC de Bron. De Bron is tegenwoordig een IKC, een voorziening waarin verschillende organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten onder één dak aanwezig zijn. Dat zorgt op sommige momenten voor drukte, terwijl het aantal parkerenplekken bij de school beperkt is.

In het verleden is al vaker door omwonende geklaagd over verkeersoverlast.Â
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.