Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bibliotheek Beursstraat krijgt make-over

451599 Bieb make over 2020 08 29 004724

De Bibliotheek aan de Beursstraat wordt in maart heringericht. Het pand van bijna 15 jaar oud is van binnen toe aan een opknapbeurt. Tegelijkertijd wordt de inrichting aangepast aan de wensen van nu. Er komt meer ruimte voor activiteiten, werkplekken en ontspanning.René Siteur, directeur van de Bibliotheek, kijkt uit naar de verbouwing: We zijn de huiskamer van de stad. Veel meubilair is na 15 jaar toe aan vervanging. We gaan schilderen, oude vloerbedekking vervangen en deels opnieuw inrichten. We hebben beperkte middelen, dus wordt er veel opgeknapt en hergebruikt. En met steun van de Lions en Rotary gaan we een Taal & Leercentrum realiseren op de tweede verdieping. Een andere grote verandering is het verplaatsen van het podium, waardoor het leescafé meer ruimte krijgt en het podium op een rustigere plek komt te staan. Wensen van nuDoor de herinrichting ontstaat meer ruimte voor het organiseren van activiteiten. Ook wordt tegemoet gekomen aan de steeds grotere vraag naar werkplekken. De collectie boeken en andere materialen blijft grotendeels intact, maar is steeds meer ondersteunend aan de maatschappelijke en educatieve taken van de Bibliotheek. Werkzaamheden begin april gereedDe werkzaamheden zullen begin april worden afgerond. De Bibliotheek blijft tijdens de verbouwing gewoon open, overlast voor bezoekers wordt zoveel mogelijk tot een minimum beperkt. Vanaf 6 april kunnen bezoekers gebruik maken van de vernieuwde stadsbibliotheek.

René Siteur, directeur van de Bibliotheek, kijkt uit naar de verbouwing: We zijn de huiskamer van de stad. Veel meubilair is na 15 jaar toe aan vervanging. We gaan schilderen, oude vloerbedekking vervangen en deels opnieuw inrichten. We hebben beperkte middelen, dus wordt er veel opgeknapt en hergebruikt. En met steun van de Lions en Rotary gaan we een Taal & Leercentrum realiseren op de tweede verdieping. Een andere grote verandering is het verplaatsen van het podium, waardoor het leescafé meer ruimte krijgt en het podium op een rustigere plek komt te staan.

Wensen van nu

Door de herinrichting ontstaat meer ruimte voor het organiseren van activiteiten. Ook wordt tegemoet gekomen aan de steeds grotere vraag naar werkplekken. De collectie boeken en andere materialen blijft grotendeels intact, maar is steeds meer ondersteunend aan de maatschappelijke en educatieve taken van de Bibliotheek.

Werkzaamheden begin april gereed

De werkzaamheden zullen begin april worden afgerond. De Bibliotheek blijft tijdens de verbouwing gewoon open, overlast voor bezoekers wordt zoveel mogelijk tot een minimum beperkt. Vanaf 6 april kunnen bezoekers gebruik maken van de vernieuwde stadsbibliotheek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.