Verkeer
Stuur appje
Zoek

Club van de Week: Poppodium Metropool

Poppodium Metropool is deze week Club van de Week.

Metropool, het eerste bovenstedelijke poppodium van Nederland, kan zich uitstekend meten met de andere 15 grote poppodia in het land. Sinds Hengelo en Enschede hun krachten hebben gebundeld is de programmering beter en groter, is het bereik toegenomen en zijn er twee keer zoveel concerten die ook twee keer zoveel bezoekers trekken. Alle reden tot optimisme volgens directeur Johan de Jong: "De ambities voor 2020 zijn hoog."

Vrijwilligers

Guido de Jongh, manager programma en marketing, legt uit dat het niet allemaal vanzelf gaat. Op de vraag hoe zijn werkdag eruit ziet antwoordt hij lachend: "Hollen, hollen, hollen, elke dag. Maar eerst koffie natuurlijk." Niet alleen de beroepskrachten zetten hun beste beentje voor; ook stagiaires en vrijwilligers stoppen veel energie in de producties. "Je krijgt er ook heel veel energie van," zegt vrijwilliger Simone Eppink, die regelmatig met heel veel plezier bardiensten draait. Ze staat bij het afscheidsconcert van Plork en de Aannemers met Rob Peerik en zijn dochter Lune achter de bar in de Jupiler Stage. Rob is trots: "Metropool kan op vrijwilligers draaien. Tegenwoordig is iedereen met zichzelf bezig, maar hier niet. Je kunt zonder ervaring aan de slag en hebt geen diploma nodig."

Professioneel

In de grote professionele keuken vindt de kookploeg zichzelf één grote familie. De vrijwilligers gaan hier zelfs zo ver dat ze van tevoren de favoriete maaltijden van de artiesten uitzoeken. Timo Haarman, zelf eerst vrijwilliger bij Metropool en nu freelancer, begeleidt kersverse vrijwilliger Thijs Teutelink op techniek-gebied. Ze doen samen in het donker de podium-mix. Het bevalt Thijs enorm bij Metropool: "Ik mag zelf kiezen aan welke producties ik wil meedoen. Ik heb leuke collega's, de sfeer is goed en het gaat er hier professioneel aan toe."

447257 B4 E7 EFC0 B23 C 4900 9 AAD 85 AFFFD30 B72
Beeld: Metropool
icon_main_info_white_glyph

Vrijwilligers

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom bij Metropool. Lijkt het jou ook leuk om het de artiesten en bezoekers naar de zin te maken? Het is gezellig, je leert een hoop en als dank mag je gratis naar concerten. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op: Metropool.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.