Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Burgemeester Schelberg loopt mee met stille tocht

446779 445756 IMG 20191228 WA0002

De familie van Chantal de Vries organiseert een op zondag 12 januari a.s. een stille tocht om haar zo in saamhorigheid te herdenken. De gemeente ondersteunt dit initiatief en stuurde circa 500 omwonenden namens Burgemeester Schelberg een brief. Ik kan me goed voorstellen dat bij u ook gevoelens van verdriet, verbijstering en woede leven, na deze afschuwelijke gebeurtenis in uw buurt. U bent vanzelfsprekend als buurtbewoner van harte welkom om mee te lopen. De familie stelt uw komst op prijs , aldus Schelberg.

Route stille tocht

Het verzamelpunt voor de stille tocht is zondag om 19.00 uur bij de ingang van het Prins Bernhardplantsoen, tegenover de Schouwburg Hengelo. Vandaar loopt de stoet om 19.15 uur via de Twee Wezen, waar Chantal werkte, naar Hampshire, het eindpunt van de stille tocht. Hier nemen de vader van Chantal en de burgemeester het woord. Aansluitend is er een minuut stilte.

Bloemenmonument
Aan de Hampshire is spontaan een bloemenmonumentje ingericht voor het slachtoffer van het misdrijf. Op verzoek van de familie is afgesproken dat de bloemen vanwege de stille tocht tot woensdag 15 januari blijven liggen. Ook omdat er tijdens de stille tocht waarschijnlijk nog bloemen bijgelegd worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.