Nieuws
Hengelo

Succesvolle 35ste editie AUNI- zaalvoetbaltoernooi

445803 DAMES Finale Tricolores vs Noppen Naaldhakken

Zaterdag 28 december vond de 35e editie plaats van het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi in de sporthallen OSG en Veldwijk. Dit keer deed er ook een poule mee van vier damesteams.

In de eerste pauze speelden de damesteams Tricolores uit Hengelo en Noppen&Naaldhakken uit Diepenheim een wedstrijd die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ook de verlenging bleef zo. Het nemen van strafschoppen moest de doorslag geven. Tricolores bleek daarin de sterkste en werd kampioen 1e Auni-Dames editie. Beste speelster bij de dames werd Quinty Stokkentre van het team The Reds uit Hengelo, het damesteam dat als 3e eindigde. De SC Barbaros-dames uit Hengelo noteerden een laatste plek terecht.

Grote winnaar van het zaalvoetbaltoernooi was het team van El Ninios uit Amsterdam. Ze stonden in de grote finale tegenover titelverdediger PC Posof uit Hilversum en werden kampioen.

Zaterdag Hoofdklasser DETO- speler Stan Nijhuis werd uitgeroepen als beste speler van het toernooi. Nijhuis speelde kwam uit voor het Hengelose zaalvoetbaltoernooiteam FC Zsa Zsa Su. Nijhuis is oud-speler van FC Twente en PEC Zwolle.

De rol van Special Guest werd vervuld door Hicham Ziyech, de broer van Ajaxied Hakim. Hij verzorgde samen met Emre Kandemir, de zoon van oprichter Auni Kandemir, de aftrap voor de kwartfinale.

Het AUNI-toernooi wordt elk jaar druk bezocht. Vorig jaar telde het evenement rond de 3500 toeschouwers. Het toernooi behoort tot één van de grootste en populairste zaalvoetbaltoernooien van Nederland. Jongeren van veel verschillende nationaliteiten nemen hieraan deel en respect en sportiviteit staan voorop. De 36e editie van het Auni-Toernooi zal plaatsvinden op zondag 27 december 2020.