Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

H.G.V. organiseert nieuwjaarsduik in Kleigaten van Rientjes

Een nieuwjaarsduik in Hengelo? Waarom niet? Het idee ontstond tijdens een 'brainsessie' van sportvereniging H.G.V. Hengelo. Coördinator en initiatiefnemer Errol Herder: " De Sportvereniging H.G.V. staat midden in de samenleving. Ons uitgangspunt is bewegen op eigen niveau en samen bewegen. Een nieuwjaarsduik past goed in dat plaatje. Hoe mooi zou het zijn dat mensen die gezamenlijke sprong wagen in open water."

De nieuwjaarsduik lijkt misschien de publiekstrekker op nieuwjaarsdag maar het randprogramma is minstens zo belangrijk, vertelt Herder. Voor kinderen is er een beweegplein met gymtoestellen en twee grote springkussens. Volwassenen kunnen sumoworstelen of kratje stapelen. Mensen die de duik aandurven krijgen een gratis muts en soep. Wie droog water op wil gaan, kan gebruik maken van een aquabal. Na de duik kunnen de deelnemers zich opwarmen in een tent met heaters en staat er een bar met warme chocolademelk. De coördinator: "Alles wat maar nodig is voor een gezellige samenkomst waar Hengeloërs elkaar de beste wensen kunnen schudden."

Het nieuwe festijn is mogelijk gemaakt door Hengelose sponsoren. Van Hengelo Promotie heeft de organisatie een bijdrage van 500 euro gekregen. Herder: " We zijn dankbaar dat een aantal sponsors dit mogelijk maken. We hebben geen winstgevend doel voor ogen. Het is mooi dat de opbrengsten kostendekkend zijn."

Wanneer: Nieuwjaarsdag, van 13.00 - 15.00 uur in de Kleigaten van Rientjes, parkeren kan bij de uitkijktoren aan de Torenlaan. Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.