Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Leo Janssen: "Ik heb volgens de regels gehandeld"

444096 443403 93255 lj 1

Leo Janssen keert dinsdag 17 december terug in de gemeenteraad. Woensdag 4 december ondertekende Janssen al een geloofsbrief op het stadskantoor. Het bestuur en fractie van LokaalHengelo vertelden afgelopen week op 9 december in de uitzending van Hengeloos Peil totaal overrompeld te zijn door dit nieuws. Partijvoorzitter William ter Beek. "We moesten dit vernemen via de media. Janssen zou geen 'comeback' maken."

Niet reageren

Janssen wilde in eerste instantie niet telefonisch reageren op uitlatingen van het bestuur. Ik ben niet van plan om de vuile was van LokaalHengelo buiten te hangen en mij te verlagen tot het niveau van de uitspraken die zijn gedaan. LokaalHengelo wist heel goed hoe ik erover dacht."

Na uitlatingen van partijvoorzitter ter Beek besluit Janssen toch een reactie te geven. "Ik kan alleen zeggen dat de uitlatingen en de uitspraken van de voorzitter van het bestuur niet kloppen en zelfs schandalig zijn. De grenzen van het betamelijke zijn ver overschreden. Ook als het gemunt is op mijn familie. Een fatsoenlijk mens doet zoiets niet. Het is pure karaktermoord.

Volgens de regels gehandeld

Ik heb volgens de regels gehandeld en het was duidelijk dat ik gevraagd was om de plek in te nemen voor Gerrit Megelink in de raad. Ik heb de fractievoorzitter zoals het hoort van mijn beslissing op de hoogte gesteld. Daarnaast heb ik ook het bestuur geïnformeerd, al gaat die daar verder niet over. In de tussentijd heb ik niets van de bedenkingen van de kant van het bestuur mogen vernemen. Ik mocht er dan ook van uitgegaan dat mijn beslissing werd gerespecteerd. Schijnbaar is dit niet het geval en dat heeft geleid tot moddergooien is jammer en ook slecht voor LokaalHengelo. Ik wil daar niet aan meedoen."

Stille diplomatie

Gerrit Megelink wilde ook een reactie geven: Als je naar de feiten kijkt, heeft Leo op woensdag 4 december al de keuze gemaakt om terug te keren. De donderdag erna kwam hij op de koffie en heeft hij mij geïnformeerd en het persbericht laten lezen. Ik heb ook gezegd: "Als jij terugkomt en het staat al vast, dan ga ik nu de voorzitter bellen en dat heb ik na het gesprek ook gedaan." Megelink heeft nog geprobeerd met stille diplomatie de boel te lijmen. Hij betreurt de situatie die is ontstaan. "Leo is terug gekomen op afspraken die hij met het bestuur heeft gemaakt en het bestuur is daarop boos geworden. Ik hoop dat het misschien nog goed komt. Het is nu een zaak tussen het bestuur en Leo Janssen.

Janssen zegt zich te willen inzetten voor hetgeen waarvoor LokaalHengelo is opgericht. Dinsdag 17 december wordt hij beëdigd als lid van gemeenteraad.

Zie ook artikel: VIDEO: Leo Janssen keert terug in de gemeenteraad van Hengelo

Laatste update: 11/12/2019 18:20
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.