Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Leo Janssen: "Geef het marktplein vrij aan horeca"

443568 I109000100 00 32 20 Still001

Leo Janssen, die terugkeert als raadslid bij LokaalHengelo, vindt dat er horeca rondom het marktplein moet komen. Eén van de dingen waarvoor de Hengeloer zich voor wil inzetten is de binnenstad. Dat ligt me na aan het hart. Er moet meer reuring komen op het marktplein."


De gemeente Hengelo heeft de ruimte rondom het burgemeester Jansenplein aangewezen als horecagebied. Het marktplein zit in het winkelkerngebied waar detailhandel gestimuleerd wordt. Als het aan Janssen ligt, dan wordt het plein ook vrijgegeven aan de horeca. "Voor Hengelo zou het uitstekend zijn als daar horeca komt. Dat er terrassen gaan komen en het plein weer gaat leven." Janssen die de binnenstad als de huiskamer van Hengelo ziet, vindt dat er snel wat op het marktplein moet gebeuren. "LokaalHengelo heeft daar geweldige voorstellen voor. Die voorstellen ga ik zeker helpen oppakken."

Na veel wikken en wegen besloot Janssen om de ontstane vacature die was ontstaan door het gedwongen vertrek van fractievoorzitter Gerrit Megelink, in te vullen. In de afgelopen periode nam Jeffrey Scholten deze functie waar. Wie er nu de rol van fractievoorzitter krijgt, moet de fractie van Lokaal Hengelo nog vaststellen.

Janssen wil in tegenstelling tot zijn verleden zich meer op de achtergrond houden in de politiek: Ik ga net als vroeger weer meer optreden als volksvertegenwoordiger d.w.z. dat ik langs ga bij de mensen. Dat betekent niet dat de mensen niet van me zullen horen!

Leo Janssen moet nog beëdigd worden als nieuw raadslid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.