Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Leo Janssen keert terug in de gemeenteraad van Hengelo

443403 93255 lj

Na veel wikken en wegen heeft oud raadslid Leo Janssen besloten om de ontstane vacature, die door gezondheidsproblemen gedwongen vertrek van fractievoorzitter Gerrit Megelink van LokaalHengelo was ontstaan, in te vullen.


De partij meldt in een persbericht dat het een moeilijke en zware beslissing voor Janssen is geweest om de keuze te maken. Volgens zijn zeggen hebben de véle hartverwarmende reacties vanuit de Hengelose gemeenschap, maar vooral ook goede en diepgaande gesprekken met mensen die dicht bij hem staan, hem doen besluiten om voor de resterende raadsperiode (2 jaar) wederom zitting te gaan nemen in de gemeenteraad en zich in te zetten voor zijn Hengelo en haar bewoners.

Janssen maakte van 2006 tot 2018 deel uit van de gemeenteraad. Voor drie verschillende partijen: de PvdA, ProHengelo en Lokaal Hengelo. De inzet van Leo zal vooral vorm gaan krijgen in de volksvertegenwoordigende taak. Janssen heeft verder besloten om zijn maandelijkse netto raadsvergoeding te gaan besteden voor een goed doel voor Hengelose stichtingen of verenigingen. Zijn eerste raadsvergoeding zal naar het koor Zingen voor je Leven Twente - gaan. Een koor die is ontstaan door mensen die met de ziekte kanker te maken hebben gehad of dat nog steeds hebben. Iets waar ook hijzelf, het afgelopen jaar, in zijn naaste omgeving mee werd geconfronteerd. Het koor Zingen voor je Leven Twente heeft een ANBI status en bestaat dit jaar 5 jaar en moet zelf hun financiële broek ophouden. Ieder goed doel als stichting of vereniging in Hengelo met een ANBI status kan een beroep op hem doen voor een donatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.