Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Containertuintjes in Klein Driene moeten afvaldump tegengaan

Drie ondergrondse restafvalcontainer in Klein Driene/De Noork krijgen een tuintje. Twente Milieu heeft grote plantenbakken geplaatst rond de containers aan de Schumannstraat, Schützstraat en Paganinistraat. In de plantenbakken van hergebruikt plastic zit levend groen. De bloemen en planten moeten ervoor zorgen dat rommel en vervuiling bij deze containers wordt tegengegaan. Afvaldump aanpakkenDe Groentuin van de SWB onderhoudt het groen. Het gaat in eerste instantie om een proef. In juli is er in de Hasseler Es al een containertuintje geplaatst. Vorige week was Klein Driene aan de beurt. Over een half jaar bekijken de gemeente en Twente Milieu of containertuintjes inderdaad afvaldump tegengaan. Ergernis Afvaldump is een grote ergernis onder onze inwoners. Dat komt naar voren in alle gesprekken die ik heb met mensen over dit onderwerp en dat blijkt ook uit onderzoek , verklaart wethouder Bas van Wakeren. Afvaldump is helaas een onderwerp dat niet zo makkelijk aan te pakken is. Het heeft meerdere oorzaken. Daarom gaan we de komende tijd op verschillende manieren deze ergernis aanpakken; met extra boa s, cameratoezicht op enkele plaatsen, maar ook met het verfraaien van de omgeving van de containers. Op andere plekken in het land blijkt dat dat vaak werkt tegen afvaldump. Flyer De omwonenden van de containers met containertuintjes worden door middel van een flyer op de hoogte gebracht. In de flyer kunnen ze ook lezen wat ze moeten doen als de container een storing heeft of als ze geen milieupas hebben. Ook staat erin omschreven hoe ze afvaldump kunnen melden.

Afvaldump aanpakken

De Groentuin van de SWB onderhoudt het groen. Het gaat in eerste instantie om een proef. In juli is er in de Hasseler Es al een containertuintje geplaatst. Vorige week was Klein Driene aan de beurt. Over een half jaar bekijken de gemeente en Twente Milieu of containertuintjes inderdaad afvaldump tegengaan. Ergernis Afvaldump is een grote ergernis onder onze inwoners. Dat komt naar voren in alle gesprekken die ik heb met mensen over dit onderwerp en dat blijkt ook uit onderzoek , verklaart wethouder Bas van Wakeren. Afvaldump is helaas een onderwerp dat niet zo makkelijk aan te pakken is. Het heeft meerdere oorzaken. Daarom gaan we de komende tijd op verschillende manieren deze ergernis aanpakken; met extra boa s, cameratoezicht op enkele plaatsen, maar ook met het verfraaien van de omgeving van de containers. Op andere plekken in het land blijkt dat dat vaak werkt tegen afvaldump.

Flyer

De omwonenden van de containers met containertuintjes worden door middel van een flyer op de hoogte gebracht. In de flyer kunnen ze ook lezen wat ze moeten doen als de container een storing heeft of als ze geen milieupas hebben. Ook staat erin omschreven hoe ze afvaldump kunnen melden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.