Studenten werken vijf dagen lang samen om oplossingen te bedenken op het snijvlak van techniek en zorg. Een aantal zorgorganisaties uit de regio is uitgenodigd om vraagstukken neer te leggen bij de studenten. Aan het einde van de bootcamp pitchen de studenten hun oplossingen aan die bedrijven. Tijdens de week vindt ook het event Hour of Code plaats. Op een leuke en interactieve manier kunnen basisschoolleerlingen die daarvoor zijn uitgenodigd, onder begeleiding van ROC-studenten kennismaken met programmeren.
De toekomst zit in samenwerkingTegenwoordig zijn vraagstukken in zorg en welzijn complex. Marjolein den Ouden, practor Zorg en Technologie bij ROC van Twente, legt uit: Mensen moeten bijvoorbeeld langer zelfstandig thuis wonen met complexe problemen, terwijl er minder professionals zijn die de cliënt de benodigde hulp kunnen bieden. Het zijn ingewikkelde vraagstukken die we niet vanuit één discipline kunnen oplossen. Dit vereist van toekomstige professionals dat zij goed interdisciplinair kunnen samenwerken en zo hun krachten bundelen. In deze bootcamp geven we het voorbeeld om dat te doen. ROC van Twente studenten worden begeleid door ICT-bedrijven en docenten van ROC van Twente. Kortom, in deze bootcamp proberen we een goede match te maken tussen mens en technologie.
Met de hulp van anderen kon ik dit bereiken Het is voor de derde keer dat ruim 70 studenten van ROC van Twente de uitdagingen van de application bootcamp aangaan. Hakan, voormalig student van de ICT opleiding software developer, is zijn deelname aan de bootcamp nog niet vergeten: Het was een hele leuke ervaring! Onze groep was één van de groepen die de opdracht het best had volbracht. Ik had nooit van mijzelf verwacht dat ik met de hulp van anderen zoiets kon bereiken. Het was ook fijn om kennis te maken met het bedrijfsleven in de schoolomgeving.
De application bootcamp van ROC van Twente is te volgen op
Facebook