Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

HeArtGallery sluit haar deuren met de tentoonstelling €˜No HeArt Feelings €™.

441185 thumbnail No He Art Feelings 2

Geen hart voor de kunst in Hengelo. No HeArt Feelings. Dat is het thema van de tentoonstelling waarmee HeArtGallery na bijna vier jaar haar deuren sluit. We hebben ons best gedaan om in Hengelo een podium voor professionele beeldende kunst en vormgeving opnieuw tot leven te brengen na de sluiting van AkkuH. Dat vonden we belangrijk voor de stad, voelden ons schatplichtig aan hen die ruim 70 jaar geleden het initiatief namen. aldus het bestuur.Bijna vier jaar hebben bestuur, vrijwilligers en professionele beeldende kunstenaars, gesteund door Lokaal Fonds Hengelo, Rabobank en het bedrijfsleven, mooie dingen tot stand gebracht. We kijken terug op een fantastische tijd, maar hebben helaas moeten besluiten om te stoppen. We hebben uiteindelijk niet de harten van bestuurlijk Hengelo weten te veroveren. De professionele beeldende wordt niet gezien als een waardig onderdeel van het culturele aanbod in deze stad. HeArtGallery organiseerde niet alleen spraakmakende tentoonstellingen maar was ook verantwoordelijk voor o.a. de presentatie 150 Stad & Stork in de passage van het NS Station, de Kunstroute en het Street Art Festival. We gaan dus stoppen maar kijken terug met trots en verwondering over de mooie tentoonstellingen en projecten die we samen hebben gerealiseerd. Met de expositie No HeArt Feelings staat HeArtGallery niet alleen stil bij wat was, maar kijkt men naar de toekomst. We sturen geen kaart ter afscheid, maar hebben professionele beeldende kunstenaars gevraagd, die ons initiatief altijd een warm hart hebben toegedragen, een reactie te sturen in de vorm van een kunstwerk. Niet het verdriet en de boosheid vanwege het afscheid als onderwerp, maar ter inspiratie voor toekomstige bestuurders, kunstliefhebbers, kunstenaars om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Ruim 65 professionele beeldende kunstenaars hebben toegezegd deel te nemen.De organisatie richt De Stadskamer van HeArtGallery in als rouwkamer. Het wordt een plaats voor afscheid, overdenking en contemplatie. Sfeervol ingericht en met herinneringen aan de afgelopen jaren en de ingezonden kunstwerken. Er is een condoleance register aanwezig. Gelegenheid tot afscheid nemen is er vanaf 24 november tot 29 december. Zondag 29 december sluit HeArtGallery af met een passende bijeenkomst en een laatste groet.De organisatie hoopt van harte dat er in de toekomst nieuwe initiatieven ontstaan en dat er bestuurders op staan die wel het belang van een divers cultureel aanbod van de stad inzien. Want wat is een stad van de grote van Hengelo zonder een kloppend hart voor de beeldende kunst? De opening van de tentoonstelling No HeArt Feelings is op zondag 24 november rond 17.00 uur in HeArtGallery na het Cultuurpodium dat om 15.00 uur van start gaat. De toegang is gratis.In de grote tentoonstellingsruimte van HeArtGallery zijn vanaf 1 december tot 29 december de bekroonde foto s van de Zilveren Camera te zien.______________________________________________________________

Bijna vier jaar hebben bestuur, vrijwilligers en professionele beeldende kunstenaars, gesteund door Lokaal Fonds Hengelo, Rabobank en het bedrijfsleven, mooie dingen tot stand gebracht. We kijken terug op een fantastische tijd, maar hebben helaas moeten besluiten om te stoppen. We hebben uiteindelijk niet de harten van bestuurlijk Hengelo weten te veroveren. De professionele beeldende wordt niet gezien als een waardig onderdeel van het culturele aanbod in deze stad. HeArtGallery organiseerde niet alleen spraakmakende tentoonstellingen maar was ook verantwoordelijk voor o.a. de presentatie 150 Stad & Stork in de passage van het NS Station, de Kunstroute en het Street Art Festival. We gaan dus stoppen maar kijken terug met trots en verwondering over de mooie tentoonstellingen en projecten die we samen hebben gerealiseerd.

Met de expositie No HeArt Feelings staat HeArtGallery niet alleen stil bij wat was, maar kijkt men naar de toekomst. We sturen geen kaart ter afscheid, maar hebben professionele beeldende kunstenaars gevraagd, die ons initiatief altijd een warm hart hebben toegedragen, een reactie te sturen in de vorm van een kunstwerk. Niet het verdriet en de boosheid vanwege het afscheid als onderwerp, maar ter inspiratie voor toekomstige bestuurders, kunstliefhebbers, kunstenaars om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Ruim 65 professionele beeldende kunstenaars hebben toegezegd deel te nemen.

De organisatie richt De Stadskamer van HeArtGallery in als rouwkamer. Het wordt een plaats voor afscheid, overdenking en contemplatie. Sfeervol ingericht en met herinneringen aan de afgelopen jaren en de ingezonden kunstwerken. Er is een condoleance register aanwezig. Gelegenheid tot afscheid nemen is er vanaf 24 november tot 29 december. Zondag 29 december sluit HeArtGallery af met een passende bijeenkomst en een laatste groet.

De organisatie hoopt van harte dat er in de toekomst nieuwe initiatieven ontstaan en dat er bestuurders op staan die wel het belang van een divers cultureel aanbod van de stad inzien. Want wat is een stad van de grote van Hengelo zonder een kloppend hart voor de beeldende kunst?

De opening van de tentoonstelling No HeArt Feelings is op zondag 24 november rond 17.00 uur in HeArtGallery na het Cultuurpodium dat om 15.00 uur van start gaat. De toegang is gratis.

In de grote tentoonstellingsruimte van HeArtGallery zijn vanaf 1 december tot 29 december de bekroonde foto s van de Zilveren Camera te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.