Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Leerlingen van Masterclass Bataafs Lyceum in actie voor de noabers van Carintreggeland Huis Bellinckborg

440308 thumbnail 2019 11 11 Willeke Alberti bij Bellinckborg

Donderdag 7 november werden de bewoners van Carintreggeland Huis Bellinckborg in Hengelo verrast met een feestelijke middag met Willeke Alberti. Deze middag is mogelijk gemaakt door de inzet van leerlingen van de Masterclass van het Bataafs Lyceum en de Willeke Alberti Foundation.Hoogbegaafde leerlingen De Masterclass is een speciaal onderwijsconcept voor meer- en hoogbegaafde leerlingen in de onderbouw van het Bataafs Lyceum. De leerlingen van de vijf klassen hebben acht tot tien projectlessen per week waarin zij hun eigen competenties kunnen ontwikkelen. Daarnaast vindt de school het belangrijk dat de leerlingen hun vaardigheden op sociaal vlak ontwikkelen.10-jarig bestaan MasterclassDe Masterclass viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. De school heeft dit met de leerlingen gevierd. Vanuit de gedachte van maatschappelijke betrokkenheid en noaberschap ontstond het idee om in het kader van het 10-jarig bestaan iets terug te doen voor de buurt; in het bijzonder voor de bewoners van Bellinckborg. De ondernemersgeest en creativiteit van de leerlingen werd aangeboord om activiteiten te organiseren voor geldinzameling. Met als doel een leuke middag voor de buren in het verpleeghuis te organiseren. Alle klassen hebben de uitdaging aangenomen. Er werden tosti s, pepernoten, bloembollen en zelfgemaakte armbandjes verkocht en er zijn lege flessen opgehaald. Ook is er een Snicker-challenge en een Rad van Fortuin georganiseerd om geld op te halen voor dit goede doel.

Hoogbegaafde leerlingen

De Masterclass is een speciaal onderwijsconcept voor meer- en hoogbegaafde leerlingen in de onderbouw van het Bataafs Lyceum. De leerlingen van de vijf klassen hebben acht tot tien projectlessen per week waarin zij hun eigen competenties kunnen ontwikkelen. Daarnaast vindt de school het belangrijk dat de leerlingen hun vaardigheden op sociaal vlak ontwikkelen.

10-jarig bestaan Masterclass

De Masterclass viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. De school heeft dit met de leerlingen gevierd. Vanuit de gedachte van maatschappelijke betrokkenheid en noaberschap ontstond het idee om in het kader van het 10-jarig bestaan iets terug te doen voor de buurt; in het bijzonder voor de bewoners van Bellinckborg. De ondernemersgeest en creativiteit van de leerlingen werd aangeboord om activiteiten te organiseren voor geldinzameling. Met als doel een leuke middag voor de buren in het verpleeghuis te organiseren. Alle klassen hebben de uitdaging aangenomen. Er werden tosti s, pepernoten, bloembollen en zelfgemaakte armbandjes verkocht en er zijn lege flessen opgehaald. Ook is er een Snicker-challenge en een Rad van Fortuin georganiseerd om geld op te halen voor dit goede doel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.