Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Burgemeester Schelberg mengt zich in pietendiscussie Hengeloos Peil

440090 323308 hengeloos peil1 logo 1

Burgemeester Sander Schelberg heeft gemeenteraadsleden die maandag deelnemen aan de pietendiscussie in politiek café Hengeloos Peil gevraagd of dat wel verstandig is.

De burgemeester erkent volmondig dat hij vandaag (zaterdag) telefonisch contact heeft gehad met raadsleden die maandag in Hengeloos Peil aan tafel zitten met landelijke actievoerder Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet voor een discussie of zwarte piet in Hengelo zwart kan blijven of niet. Hij ontkent dat hij de raadsleden heeft afgeraden daar het woord te voeren.

Hoe dan ook, raadslid Susanne van den Beukel van de ChristenUnie ziet af van de discussie. In een verklaring vanmiddag laat ze weten dat ze er vanuit ging dat ze met een lokale anti-zwarte piet zou praten. Patrick Rillmann van Lokaal Hengelo en Jeanet Nijhof van de PVV zijn wel bij de discussie, lieten zij vanmiddag weten. Rillmann: Het onderwerp is hier nog geen groot issue, maar de discussie mag best de ruimte krijgen. De burgemeester deed eerder alle moeite om de nationale intocht naar Hengelo te halen, dan zou je die discussie ook krijgen toch?

Zie ook artikel Tubantia: Burgemeester Schelberg mengt zich in pietendiscussie Hengeloos Peil

Hengeloos Peil is een samenwerking tussen De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV, poptempel Metropool en de Schouwburg Hengelo. De entree is gratis. De inloop is vanaf 18.30 uur met muziek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.