Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Allerzielenviering op begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat

438666 Allerzielenviering begraafplaats 2014 034 nqn5qwqp30xxmfw4reqj4z6sa0w0hjoc8jvwh4cgci nxqsun8c1jqct53zx89zu6y2x0pl95o1wr89b4qjlu

Op zondag 3 november organiseert parochie De Goede Herder samen met coöperatie DELA, Gildebor en de gemeente Hengelo een Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat 262. De bijeenkomst start om 16.00 uur met een korte viering. Aansluitend is er vanaf 16.30 uur gelegenheid om een kaarsje te branden voor dierbaren. De viering begint om 16.00 uur bij de Calvarieberg en duurt ongeveer een half uur. Daarna kan men op eigen gelegenheid het graf of de urn van hun dierbare bezoeken. De organisatie biedt hen daarbij een kaars aan. Als men daar prijs op stelt, kan de pastor meelopen om het graf te zegenen. Afsluitend is er koffie en thee bij de ingang. Het begraaf- en gedenkpark is deze zondagmiddag verlicht met 400 fakkels en een aantal vuurkorven, en er is muzikale omlijsting aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aan de Deurningerstraat is ook een islamitisch gedeelte. Het is ook mogelijk om een asbus of urn te plaatsen in de urnenmuur of in een urnengraf, of om de as te verstrooien op het strooiveld. Uiteraard zijn ook deze nabestaanden van harte welkom. Mensen waarvan hun dierbare op een andere locatie is begraven, gecremeerd of verstrooid, kunnen ook komen.Op woensdag 20 november wordt om 19.00 uur op het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat de herdenkingstocht Licht in het donker gehouden.Foto: De Parochie De Goede Herder Hengelo

De viering begint om 16.00 uur bij de Calvarieberg en duurt ongeveer een half uur. Daarna kan men op eigen gelegenheid het graf of de urn van hun dierbare bezoeken. De organisatie biedt hen daarbij een kaars aan. Als men daar prijs op stelt, kan de pastor meelopen om het graf te zegenen. Afsluitend is er koffie en thee bij de ingang. Het begraaf- en gedenkpark is deze zondagmiddag verlicht met 400 fakkels en een aantal vuurkorven, en er is muzikale omlijsting aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aan de Deurningerstraat is ook een islamitisch gedeelte.

Het is ook mogelijk om een asbus of urn te plaatsen in de urnenmuur of in een urnengraf, of om de as te verstrooien op het strooiveld. Uiteraard zijn ook deze nabestaanden van harte welkom. Mensen waarvan hun dierbare op een andere locatie is begraven, gecremeerd of verstrooid, kunnen ook komen.

Op woensdag 20 november wordt om 19.00 uur op het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat de herdenkingstocht Licht in het donker gehouden.

Foto: De Parochie De Goede Herder Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.