Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO Eetcafe De Appel dwangsom van 10.000 euro aangezegd door gemeente

438929 Appel winterras

De gemeente heeft Eetcafé De Appel een dwangsom van 10.000 euro aangezegd voor het hebben van een afgesloten (winter) terras. Voor 23 november moet mede-eigenaar George ten Brummelhuis het terras weer in oude staat herstellen en de voor- en zijkanten verwijderen.


In augustus dit jaar hing De Appel, gelegen op de hoek Enschedesestraat-Nieuwstraat al een dwangsom boven het hoofd. Horeca-ondernemingen moeten voldoen aan eisen die het nieuwe terrassenbeleid stelt. De gemeente stelde toen al dat een terras in gesloten vorm, een zogenaamd (winter)terras, niet kan op die plek omdat hier sprake is van een winkelkerngebied. De andere, overdekte terrassen vallen onder het horecagebied.

Berto Mulder, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo vindt dat de regel over een winkelkerngebied voor ongelijkheid zorgt onder horeca-ondernemers. Als het zo koud is ga je niet meer op een gewoon terras zitten, terwijl op de andere terrassen lekker de kachel brandt.

Ten Brummelhuis wil weinig zeggen over het nieuws: Dit nieuws is mij niet bekend. Ik kan alleen maar zeggen dat er gesprekken gaande zijn met de gemeente. Verder heb ik geen commentaar! Het is allemaal niet spectaculair.

Foto: Radio Hengelo TV
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.