Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Lever een bijdrage aan de natuurwerkdag in Beleefbos Weusthag

438670 thumbnail poster nwd salamander

Op zaterdag 2 november kan iedereen aan de slag en een bijdrage leveren aan een groene omgeving tijdens de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Landschap Overijssel organiseert dan voor de 19e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Dit jaar staat de Natuurwerkdag in het teken van biodiversiteit en is aan alle locaties een soort gekoppeld. Je kunt op maar liefst 50 locataties aan de slag. In Hengelo kunnen deelnemers wilgen knotten in Beleefbos Weusthag. Kinderen zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.natuurwerkdag.nl voor de activiteiten. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.Biodiversiteit, of wel de soortenrijkdom van planten en dieren, is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.natuurwerkdag.nl voor de activiteiten. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Biodiversiteit, of wel de soortenrijkdom van planten en dieren, is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.