Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bibliotheek sluit jubileummaand af met festival

Bibliotheek Hengelo sluit de viering van haar 100-jarig bestaan feestelijk af. Op zaterdag 28 september zijn van 9.00 - 16.00 uur aan de Beursstraat de hele dag activiteiten voor jong en ouder. Kinderen kunnen geschminkt worden, mooie prijzen winnen bij Kraak de Kluis en Spijkerbroek hangen en Clown Funny ontmoeten.

Er is muziek, een Twentse boekenmarkt en er kunnen literaire tatoeages gezet worden. De Culturele Apotheek verstrekt advies over welk volgend boek je kunt gaan lezen. In de grote zaal worden de hele dag Minikroniekenfilms vertoond. Het Schrijverscafé en het Twents Songschrijvers Gilde zijn aanwezig. Bovendien worden alle leden weer getrakteerd op een gratis ijsje van Van der Poel.

De Bibliotheek Hengelo is gevormd door alle medewerkers die er in haar 100-jarig bestaan hebben gewerkt. Om dat samen te vieren wordt er zaterdag 28 september vanaf 14.00 uur een ontmoeting georganiseerd waar medewerkers en oud-medewerkers onder het genot van een hapje en een drankje kunnen bijpraten.

Tijdens het jubileumfestival viert het Dichterscollectief Niet Zwichten Maar Dichten haar eerste lustrum. Om 12.30 uur en 15.00 uur zijn er podiumoptredens met medewerking van stadsdichter Hettie Franken en oud-provinciedichter Dick Schlüter en dragen leden eigen gedichten voor. Bibliotheekdirecteur René Siteur reikt om 13.00 uur de lustrumpoëziebundel van Isis Zengerink uit.

Het taal- en cultuurinstituut Alliance Française houdt deze zaterdag haar jaarlijkse open dag in de Bibliotheek. Bezoekers die Frans willen leren, krijgen advies over het grote aantal cursussen en kunnen hun beginniveau van de Franse taal testen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.