De opbouw ging gewoon door. Wat moesten ze anders? Het werk stilleggen en wachten tot de gemeente Enschede het licht op groen of rood zou zetten? Dan waren ze sowieso te laat klaar. En het is de goden verzoeken, denkt organisator Bas Amro van Onder de Radar. Als je erop inspeelt dat het niet door gaat, dan gaat het ook niet door.
Streep door bestemmingsplan
De Raad van State haalde vorige week een streep door het bestemmingsplan van Enschede dat ruimte biedt voor evenementen op het voormalige vliegveld. Het betekende voor Onder de Radar dat de afgegeven vergunning niet meer gold en ze een nieuwe moesten aanvragen. Die kregen ze. Het was niet makkelijk, want op dat moment heb je er geen invloed op , zegt Amro. Het speelt telkens in je achterhoofd. Maar we hadden ons huiswerk gedaan, waren er vrij zeker van dat het goed zou komen.
Zaterdag genoten 5000 technoliefhebbers van de dansplaten op het vliegveldterrein. In de warmte. Uitverkocht was het niet, goed druk wel. Amro vertelt dat er extra maatregelen genomen zijn om zonnesteken te voorkomen. Zo was er gratis water, en waren er extra schaduwplekken. De politie heeft de hele dag rondgelopen. Dat konden ze met de vinger in de neus , doelt hij op het feit dat er nauwelijks incidenten waren.
Klachten
Klachten kwamen er nog wel over het geluid. De muziek was in Hengelo en Borne goed te horen, de politie kreeg daarvan meerdere meldingen binnen. Of het festival daarvoor op de vingers getikt wordt, is aan de gemeente Enschede. Maar het lijkt Amro sterk. Jammer dat mensen er last van hadden. Wij hebben ons aan de regels gehouden. We hebben een bedrijf ingeschakeld dat metingen deed, volgens hen bleven we ruim onder het aantal decibels dat toegestaan is.
En volgend jaar? Dan komen we gewoon hier terug , is Amro overtuigd. We moeten alleen nog wel een datum prikken.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink