Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Vernieuwde Kuipersdijk straks onder het spoor door?

426907 20190724 kuipersdijk boerman

De vernieuwde Kuipersdijk is nog maar nét open, maar er wordt al gedacht aan een spooronderdoorgang. Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel heeft al toegezegd om zich daarvoor samen met de Hengelose wethouder te willen zetten.


Als het aan Boerman ligt dan gaat de vernieuwde Kuipersdijk in de toekomst onder het spoor door. "Je wilt die overweg het liefst ongelijkvloers passeren." Met zo'n spooronderdoorgang kan doorstroming van het verkeer nog verder worden verbeterd én veiliger worden. Die aanpassing kost naar schatting 10 tot 12 miljoen euro.

Over die gewenste treinovergang zei Boerman woensdag dat hij samen met Hengelo wil strijden voor een goeie ongelijkvloerse overgang van het spoor. Boerman denkt dat daar wel nog een lang lobbytraject voor nodig is om partijen als ProRail mee te krijgen.
Wethouder Gerard Gerrits is er blij mee dat de gedeputeerde heeft toegezegd dat hij daarover wil meedenken. "Hoe mooi zou het zijn als wij heel wat meer vervoer met de trein hebben vanuit Zwolle naar Enschede en van Enschede naar Dortmund en dat we er niet meer omheen kunnen om te ondertunnelen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.