Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Eerste bewoners naar het nieuwe Woolde

421845 CR verhuizing bewoners het Woolde 18 06 2019

Het eerste nieuwbouwcompex van Carintreggeland Huis Het Woolde in Hengelo is opgeleverd. Op dinsdag zijn de eerste bewoners verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. Het nieuwe gebouw bestaat uit drie verdiepingen. Hier gaan 36 mensen wonen verdeeld over zes groepen.

Op dit moment wordt de Lasondervleugel voorbereid voor de aanstaande sloop. Na de sloop van de Lasondervleugel wordt gestart met een tweede gebouw van vier verdiepingen hoog. Hier kunnen 48 mensen wonen. De verwachting is dat de bouw van het tweede gebouw eind 2020 gereed is.

Het nieuwe Woolde biedt straks een thuis aan totaal 84 mensen met een verpleeghuisindicatie in twee speels opgezette gebouwen. In beide gebouwen wordt geleefd volgens het principe kleinschalig wonen. De gebouwen zijn opgedeeld in groepen waarin zes bewoners met elkaar samenleven. Elke bewoner heeft een eigen zit-/-slaapkamer met een badkamer. Een groep krijgt een keuken en een gezamenlijke woonkamer waar de mogelijkheid wordt geboden gezamenlijk een maaltijd te eten.

Foto: Carintreggeland
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.