Met De Verrassende Tafel heeft de Twentsche Foodhal er een gebruiker bij. In het kooklokaal zet dit bedrijf de workshops voort van de gestopte kookstudio Kook & Co.
René Kolkman zag geen financiële basis verder te gaan met Kook & Co aan de Noorderhagen, maar zat nog wel met reserveringen voor zijn kookstudio. Rosita van der Kruk en Ernst Weber, die eerder voor Kook & Co werkten, hebben ze met hun De Verrassende Tafel overgenomen en zorgen daarmee min of meer voor een doorstart.
Op een paar honderd meter van de gestopte kookstudio in het stadscentrum huren Van der Kruk (53) en Weber (47) daarvoor het kooklokaal van de Twentsche Foodhal. Ze timmeren al op verschillende terreinen aan de weg in deze regio. Van der Kruk heeft zelf ook nog een organisatiebureau en is samen met Weber vorig jaar gestart met het verzorgen van catering op locaties.
Onderscheiden
Voor de meest uiteenlopende gelegenheden. We proberen ons te onderscheiden door de gerechten, plekken en uitstraling , aldus Van der Kruk. Opvallend is dat ze zich onder meer richten op uitvaarten. Weber: Catering bij die gelegenheid op een bijzondere locatie. Dat kan bijvoorbeeld midden in een bos zijn.
Nadat René Kolkman aankondigde te stoppen met Kook & Co leken de klanten die al gereserveerd hadden voor workshops de dupe te worden. Het ging om een tiental reserveringen. We hebben besloten die over te nemen, maar moesten daarvoor snel wel een ruimte vinden. Hier in de Twentsche Foodhal kunnen we prima uit de voeten , zeggen ze in het ruime kooklokaal.
Reuring
Eigenaar Erik Wolderink (42) van de Twentsche Foodhal is blij met de nieuwe huurder. Het zorgt voor extra reuring. Terwijl het toch al goed loopt. We hebben in dit eerste kwartaal 20 procent beter gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar.
Hij heeft nog steeds het plan in het kooklokaal een koksopleiding aan te bieden. Daarover is hij in overleg met de vakvereniging voor horeca. We willen mensen die bijvoorbeeld al in de horeca werken de kans bieden het koksvak te leren. Waarbij het accent komt te liggen op streekgebonden producten.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita