Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Woningen splitsen in appartementen kent z'n grenzen

413115 radio nieuwbouw 1

HENGELO Grote woningen splitsen in kleinere appartementen is er in Hengelo niet meer bij. Het college van B en W heeft dat vastgelegd in een zogenaamde parapluherziening die voor een periode van zes weken ter visie wordt gelegd.Het uitbreiden van het aantal woningen moet met voorrang in de binnenstad en Hart van Zuid plaats vinden, elders in de stad is dat ongewenst. Want als er in andere wijken kleinere appartementen worden ingebouwd, gaat dat ten koste van deze plannen. En we zitten al krap in onze capaciteit , zegt wethouder Mariska ten Heuw.Met de nieuwe regeling wordt de zogenaamde verborgen plancapaciteit in bestemmingsplannen geschrapt. De contingenten met nieuwbouwwoningen en de tijdsplanning zijn vastgelegd in gemeentelijke Woonvisie. De herziening past ook in het landelijk en provinciaal beleid, aldus het college van B en W.

Het uitbreiden van het aantal woningen moet met voorrang in de binnenstad en Hart van Zuid plaats vinden, elders in de stad is dat ongewenst. Want als er in andere wijken kleinere appartementen worden ingebouwd, gaat dat ten koste van deze plannen. En we zitten al krap in onze capaciteit , zegt wethouder Mariska ten Heuw.

Met de nieuwe regeling wordt de zogenaamde verborgen plancapaciteit in bestemmingsplannen geschrapt. De contingenten met nieuwbouwwoningen en de tijdsplanning zijn vastgelegd in gemeentelijke Woonvisie. De herziening past ook in het landelijk en provinciaal beleid, aldus het college van B en W.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.