Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VVD Hengelo wil aanpak verstopping Rotterdamse haven.

410545 zeecontainer

De Hengelose VVD wil een oplossing voor de logistieke verstopping in de haven van Rotterdam. Het probleem speelt al jaren en is ondanks tal van maatregelen nauwelijks verbeterd. De verstopping zorgt voor stagnatie van de binnenvaart naar Twente.

Raadslid Mitchell Boers: Wij zijn ontzettend blij dat de minister 72 miljoen beschikbaar heeft gesteld voor de verbreding van het Twentekanaal. Onze ondernemers zijn hiermee uit hun onzekerheid en dat is goed voor de Twentse economie. Echter, de verstoppingen in de Rotterdamse haven schaden onze economie en dat moeten we aanpakken.

Eén van de oorzaken van het probleem zijn de mega containerschepen die in de Rotterdamse haven met hun vracht zorgen voor grote pieken in de afhandeling van zeecontainers. Dit heeft weer gevolgen voor de aan- en afvoer van containers door binnenvaartschepen. De schippers moeten steeds langer wachten om te mogen laden en lossen.

VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens Dijkstra zijn goede voorzieningen voor schippers en betrouwbare diensten van noodzaak voor een goede infrastructuur in Oost-Nederland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.