Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Gemeente Hengelo houdt FC Twente aan lopende overeenkomsten

410012 fctwente

Wat betekent het besluit dat de Enschedese gemeenteraad maandag nam over de toekomst van FC Twente voor Hengelo? Die vraag stelde SP-raadslid Hugo Koetsveld dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Hengelo.

De gemeenteraad in Enschede stemde maandagavond in met een kwijtschelding van 5 miljoen euro schuld van FC Twente op voorwaarde dat de club het trainingscomplex in Hengelo verlaat en terugkeert naar Enschede. Volgens wethouder Claudio Bruggink zal het echter zo n vaart niet lopen. De intentie is wel uitgesproken door de Enschedese raad, maar het is nog niet gerealiseerd en er is ook geen geld bijgekomen, dus daar is nog een heel lange weg te gaan. De gemeente Hengelo zal FC Twente aan de lopende overeenkomsten met betrekking tot de veldhuur houden. Ook houdt de gemeente FC Twente aan de afspraak dat de verbouwingskosten van het hoofdgebouw op het Hengelose trainingscomplex naar rato worden terugbetaald indien de club voor 2027 uit Hengelo vertrekt. Die verbouwingskosten bedragen 440.000 euro.

Bruggink zei verder dat het college van B en W zich in zal spannen om zowel FC Twente als Heracles Almelo, die samen de jeugdopleiding verzorgen, op Sportpark Veldwijk te houden. Dat roept wel de vraag op wat het de gemeente waard is om FC Twente in Hengelo te houden. Daar hebben we nog nooit over gesproken, maar die vraag moeten we met elkaar wel een keer beantwoorden , aldus Bruggink. Op verzoek van de VVD-fractie komt er op termijn een politieke markt over dit onderwerp.

Foto: FC Twente op het trainingscomplex in Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.