Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloër Colin Kok voorzitter GroenLinks Overijssel

409355 colin kok groen links

Hengeloër Colin Kok is zaterdag gekozen tot voorzitter van GroenLinks Overijssel. Hij volgt daarmee Robert Scholma op die sinds 2017 voorzitter was. "Ik ben er norm trots op dat ik deze mooie uitdaging mag aangaan," aldus Kok in een reactie op social media.

De vertrekkende voorzitter Robert Scholma (66) nam twee jaar geleden tijdelijk het stokje over. De Zwollenaar had destijds niet meteen de ambitie om aan het roer te staan van het bestuur van GroenLinks. Zo vond hij zichzelf 'te oud én van buiten de provincie.' Scholma heeft zich de laatste jaren ingezet voor het verjongen van het bestuur van GroenLinks Overijssel. Kok wil die lijn voortzetten. "Ik wil binnen de provincie talent ontwikkelen en zorgen dat we afdelingen verder doorontwikkelen en nieuwe afdelingen gaan opzetten."

De kersverse voorzitter is op dit moment ook fractievertegenwoordiger van GroenLinks in Hengelo. Die rol wil hij graag blijven vervullen. "Hengelo is en blijft mijn stad. Er is nog genoeg te doen. Deze twee functies zijn prima te combineren voor mij." Kok zegt wel te gaan stoppen met zijn rol als campagneleider van GroenLinks Hengelo.

Foto: GroenLinks Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.