Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Internationale prijs voor vitrines Stork in Hengelose stationshal

409240 radio station

HENGELO De vitrinetentoonstelling 150 Jaar Stad & Stork van HeartGallery in de stationshallen heeft een zilveren Indigo Award gewonnen. Aan die competitie kunnen steden wereldwijd deelnemen. De inzendingen worden door een internationale jury beoordeeld, met deskundigen die hun sporen hebben verdiend op het gebied van innovatieve bijdragen in de digitale ontwerpwereld.

Het Hengelose project met foto s en teksten over de geschiedenis en de betekenis van Stork voor de gemeente Hengelo, is bedacht door Jan Noltes namens HeArtGallery, vormgegeven door de ontwerpers van bureau BERT uit Enschede en uitgevoerd door Duotone uit Hengelo. Het doel van HeArtGallery was om in het kader van 150 jaar Stork een bijdrage te leveren aan dit jubileum.

Het was voor Noltes al jaren een doorn in het oog dat met de stationshal niet meer gedaan werd dan een lichtwand die van kleur veranderde. Dagelijks passeren duizenden mensen de enorme vitrines en daar ligt een fantastische uitdaging: er moest meer mee te doen zijn, vond Noltes. HeArtgallery wil met deze expositie laten zien welke invloed Stork heeft gehad, en nog heeft, op het sociaal culturele leven in Hengelo.

De NS was direct enthousiast en gaf haar volledige medewerking aan het project. Van verschillende kanten kwamen bijdragen binnen: de Pilot Spontane Binnenstad een initiatief van de provincie in samenwerking met de gemeente Hengelo - de Fuldauerstichting, het SIOCH en Centrum Management Hengelo. De foto s zullen zeker nog tot het einde van het jaar te zien blijven, maar HeArtGallery is inmiddels druk bezig met een volgende vitrineproject in de hal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.