Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Even wat geld lenen

407337 radio euros

HENGELO De gemeente Hengelo heeft even wat miljoentjes extra nodig en slaat daarom flink aan het lenen. Er is overigens geen sprake van een acute financiële noodsituatie maar er is, zoals de gemeente dat stelt, een voortdurende behoefte aan geldmiddelen om gemeentelijke taken te kunnen uitvoeren.

Een deel daarvan wordt kort geleend, bedoeld om de tijdelijke geldbehoefte voor de duur van één of twee maanden op te lossen. Ons aandeel kort geld lenen was door de uitvoering van bijzondere projecten, met name het stadhuis en het stadskantoor, te hoog geworden. En de rente is mooi laag, dus daarom wordt er nu een deel van de geldbehoefte voor een termijn van dertig jaar geleend. Daarnaast sluit Hengelo twee leningen af voor negen en tien jaar.

Het gaat om vele tientallen miljoenen: 40 miljoen euro, looptijd 30 jaar, rente maximaal 1,6 procent; 10 miljoen euro, looptijd 9 jaar, rente 1 procent; 10 miljoen uro, looptijd 10 jaar, rente 1 procent; en een korte kasgeldlening van 60 miljoen euro, looptijd 10 dagen, rente maximaal 0 procent.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.