Nieuws
Hengelo

Uniek Twents rugby-onderonsje in Hengelo

401003 Big Bulls Almelo en Hengelose Dragons Joost Collet

Zondag werd er in Hengelo een echte Twentse derby gespeeld. De rugby-senioren van club de Big Bulls uit Almelo brachten een bezoek aan Rugbyclub Dragons. Niet voor een Engels kopje thee, maar voor een gewichtige strijd op het rugbyveld aan de Pruisische Veldweg. Het publiek genoot van een spannende nek-aan-nekrace, waarbij uiteindelijk de Dragons de winst pakten: het werd 40-39.

De Big Bulls vlogen uit de startblokken met een try rond de vijfde minuut. Doordat de Dragons bij de penalty niet tijdig op tien meter afstand stonden, kon hun verdedigende lijn eenvoudig worden gepasseerd door een van de rappe Almeloërs. De conversie die daarop volgde belandde ook tussen de palen.

Een kleine tien minuten later scoorden de Bulls opnieuw een try. Deze werd snel beantwoord door een van de Hengeloërs, die tussen de verdedigende tegenstanders door slalomde. Een iets te vroege tackle van de Dragons werd door de scheidsrechter bestraft met een gele kaart. Ondanks dat de thuisclub langzaam beter in de wedstrijd kwam, was ook de volgende try voor de gasten. Met 19-22 op de teller gingen de senioren de rust in.

In de tweede helft kwamen de Hengeloërs een stuk sterker voor de dag. Voor het eerst in de wedstrijd belandden de bezoekers op achterstand. En de Dragons gaven - ondanks dat de Bulls in de laatste minuten nog erg dichtbij de winst kwamen - hun voorsprong niet meer uit handen. Beide teams wisten in de tweede helft drie keer de try-line te halen, maar de vele benutte conversies door de Dragons zorgden ervoor dat de punten in Hengelo bleven.

Bron: persbericht Rugbyclub Dragons / Foto: Joost Collet

De rugby-senioren van de Big Bulls uit Almelo en de Hengelose Dragons vochten zondag voor wat ze waard waren tijdens een spannende Twentse derby in Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.