Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose nachtburgemeester: horeca moet bezoekers op risico €™s lachgas wijzen

388073 radio tijs1

HENGELO Het gebruik van lachgas dreigt een trend te worden in de Hengelose horeca, zegt nachtburgemeester Tijs Jagers. Hij waarschuwt tegen het gebruik van dit gas, vanwege de gezondheidsrisico s die daaraan zijn verbonden. Volgens Jagers hebben twee horecazaken de verkoop van lachgas op zijn aandringen gestaakt, maar hij noemt geen namen. Jagers haakt met zijn waarschuwing in op de reactie van het college van B en W op verontruste vragen van ProHengelo-raadslid Frank Peters over het gebruik van lachgas. Het college is ervan op de hoogte dat het verkocht wordt, maar kan er niet tegen optreden. De verkoop van lachgas kan worden aangemerkt als een vorm van dienstverlening die met de horeca gepaard gaat. Volgens de nachtburgemeester moeten de horecazaken waar lachgas wordt verkocht, de bezoekers wijzen op de risico s. Het is belangrijk dat iedereen weet wat de gevolgen kunnen zijn, tot en met blijvende hersenbeschadiging. Wat horecabezoekers doen, dat moeten ze zelf weten, maar je moet ze wel op de hoogte stellen van de risico s. Er zijn twee zaken in de Hengelose centrum die lachgas verkopen. Jagers noemt ze niet, maar dagblad Tubantia meldt dat bezoekers van discotheek Vios en café Three Musketeers sinds november lachgas aan de bar kunnen kopen. We hebben liever dat onze klanten een veilig product in een veilige omgeving kunnen gebruiken , aldus eigenaar Sander Leurink van Vios tegen Tubantia. En we hebben natuurlijk ook een commercieel belang. In Loft XL, dat in hetzelfde pand zit, wordt het al ruim een jaar verkocht. Voor onze doelgroep is het doodnormaal. Mart Groenman, eigenaar van Three Musketeers zei in november tegen Tubantia: In het uitgaansleven in het westen van het land en op festivals is lachgas haast gemeengoed. In deze regio lopen we eigenlijk een paar jaar achter.

Jagers haakt met zijn waarschuwing in op de reactie van het college van B en W op verontruste vragen van ProHengelo-raadslid Frank Peters over het gebruik van lachgas. Het college is ervan op de hoogte dat het verkocht wordt, maar kan er niet tegen optreden. De verkoop van lachgas kan worden aangemerkt als een vorm van dienstverlening die met de horeca gepaard gaat.

Volgens de nachtburgemeester moeten de horecazaken waar lachgas wordt verkocht, de bezoekers wijzen op de risico s. Het is belangrijk dat iedereen weet wat de gevolgen kunnen zijn, tot en met blijvende hersenbeschadiging. Wat horecabezoekers doen, dat moeten ze zelf weten, maar je moet ze wel op de hoogte stellen van de risico s.

Er zijn twee zaken in de Hengelose centrum die lachgas verkopen. Jagers noemt ze niet, maar dagblad Tubantia meldt dat bezoekers van discotheek Vios en café Three Musketeers sinds november lachgas aan de bar kunnen kopen. We hebben liever dat onze klanten een veilig product in een veilige omgeving kunnen gebruiken , aldus eigenaar Sander Leurink van Vios tegen Tubantia. En we hebben natuurlijk ook een commercieel belang. In Loft XL, dat in hetzelfde pand zit, wordt het al ruim een jaar verkocht. Voor onze doelgroep is het doodnormaal.

Mart Groenman, eigenaar van Three Musketeers zei in november tegen Tubantia: In het uitgaansleven in het westen van het land en op festivals is lachgas haast gemeengoed. In deze regio lopen we eigenlijk een paar jaar achter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.