Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Fusie gereformeerde kerken in Hengelo

387550 kristalkerk

Per 1 januari 2019 vormen de Nederlands Gereformeerde, de Christelijke Gereformeerde en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Hengelo e.o. één Gereformeerde Kerk. De betrokken kerken vormen al langere tijd één gemeente en houden hun bijeenkomsten in de Morgensterkerk aan de Freudstraat. De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt houdt haar bijeenkomsten in de Kristalkerk aan de PC Hooftlaan. Sinds 2010 zijn er gezamenlijke zomerdiensten en vanaf 2015 worden ook de middagdiensten samengehouden.

In september 2018 hebben de leden van de beide kerken met een grote meerderheid met het vormen van één samenwerkingsgemeente ingestemd. De voorlopige naam is 3GK Hengelo. In 2019 zal de gemeente gevraagd worden om met suggesties te komen voor een definitieve naam.

Op zondag 6 januari 2019 zal deze samenwerking bekrachtigd worden in een gemeenschappelijk kerkdienst om 10.00 uur in de Kristalkerk. Ds. Luc Compagnie hoopt in deze dienst voor te gaan. Per 3 maart 2019 zal ook d s. Robert Roth als predikant verbonden worden aan de 3GK gemeente in Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.