Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Binnenstad, Hengelo Promotie en uitgaansgeweld in Hengeloos Peil

379242 IMG 6844

Wethouder Gerard Gerrits is maandag in politiek café Hengeloos Peil om de laatste stand van zaken in de binnenstad aan te geven. De andere gasten bij dit onderwerp zijn Kees Schafrat, voorzitter van de Raad van Toezicht van Hengelo Promotie en eigenaar van Boekhandel Broekhuis, voorzitter Roland Schwind van Stichting Centrummanagement Hengelo en fractievoorzitter Han Daals van BurgerBelangen.

Die laatste stelde deze week in de vergadering van de gemeenteraad dat Hengelo als zaken niet snel worden opgepakt in het centrum straks niet meer de tweede, maar de derde stad van Twente is, na Enschede en Almelo.

Verscherpte regels

Tweede onderwerp is het toenemende uitgaansgeweld in de binnenstad. Verscherpte regels zijn in de maak. Directeur Gilly Harmsen van SA-INT Security is te gast samen met raadslid Edith van der Brugh van ProHengelo, voorzitter Berto Mulder van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo en beleidsmedewerker openbare orde Olaf Rinket van de gemeente.

Column

Kunstenaar Pier van Dijk spreekt zijn column uit. De muziek is van Harsh Realm. In het programma wordt ook de norminatie voor de Persprijs 2019 bekend gemaakt. Hengeloos Peil begint om 19.00 uur in Brasserie So Nice in Schouwburg Hengelo en is door publiek bij te wonen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.