Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Braziliaans pianotalent Leonardo Hilsdorf zaterdag 10 november te zien in de Waterstaatskerk

379182 3 leonardo hilsdorf 4x3

Leonardo Hilsdorf, één van de vooraanstaande Braziliaanse pianisten, is zaterdag te bewonderen in de Waterstaatskerk. Het concert, inmiddels de derde uit een reeks, is onderdeel van International Holland Piano Series dat internationaal pianotalent en topmusici naar Hengelo haalt.

Zaterdagochtend om 11:00 is Leonardo Hilsdorf te horen in de uitzending van Goedemorgen Hengelo samen met Santiago Juncal die namens de organisatie vertelt over de serie pianoconcerten in de Waterstaatskerk.

Muziekcritici omschrijven Leonardos uitvoeringen als fenomenaal (Fuldaer Zeitung) en charmant en meesterlijk (L independent). De afgelopen twee jaar behoorde de Braziliaan tot de selecte groep solisten die aan de Queen Elisabeth Musical Chapel in België studeerden, waar hij samen met Maria João Pires werkte, zijn huidige mentor.

Hilsdorf die op dit moment in Parijs woont, won vele internationale pianoconcoursen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Mexico en Brazilië, waaronder de prestigieuze Nadia et Lilit Boulanger Prijs in 2012 in Parijs, en de European Union Special Prize for Music Competitions for Youth in San Sebastián, Spanje, in 2013.

In 2016 was hij unaniem winnaar van de Eerste Prijs op het International José Jacinto Cuevas Yamaha Piano Competition in Mexico, waarbij hij door verschillende landen in Latijns America tourde en een Yamaha vleugel geschonken kreeg.

Het concert van Leonardo Hilsdorf begint om 20:15 in de Waterstaatskerk. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Meer informatie op: hollandpianoseries.com.

Foto: Holland Piano Series
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.