Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Geen aanleiding naar onderzoek Turks onroerend goed van Hengeloërs

378732 radio turkije

HENGELO - Er is momenteel geen aanleiding om onderzoek te doen naar eventueel onroerend goed van Turkse Hengeloërs met een bijstandsuitkering. Maar als er vermoedens zijn, dan gebeurt dat. En dat gebeurde voor het laatst zes jaar geleden.

Dat laat het college van B en W weten in antwoord op vragen van Mireille Verheul (PVV). Het college wijst erop dat iedereen die een uitkering aanvraagt, de vraag krijgt voorgelegd of er sprake is van vermogen in het buitenland. Als er een bevestigend antwoord volgt, gaat de gemeente onderzoeken wat de waarde is. Daarnaast onderzoeken wij op basis van signalen of er sprake is van vermogen in het buitenland. Ten onrechte ontvangen bijstandsuitkeringen worden dan teruggevorderd.

Verheul stelde de vragen nadat de Centrale Raad van Beroep (CRvB) begin oktober in hoger beroep oordeelde dat gemeenten en de Sociale Verzekeringsbank (Svb) in Turkije op zoek mogen naar verzwegen onroerend goed van bijstandsgerechtigden. Het bewijs daarvan is dan rechtsgeldig.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.