Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Daltonschool 't Schöppert neemt extra noodlokalen in gebruikt

378259 noodlokalen1 schoppert

Leerlingen van Daltonschool 't Schöppert in de Hasseler Es hebben maandag twee nieuwe noodlokalen in gebruik genomen. De basisschool zag afgelopen zomer het aantal leerlingen met ruim tachtig stijgen door sluiting van De Timp en de Drienermarke. Tot eind vorige week was het improviseren op 't Schöppert. Zo deed een kantoorruimte tijdelijk dienst als schoollokaal en was het voor bepaalde klassen letterlijk even inschikken.

De school had direct na de zomervakantie al de beschikking willen hebben over de extra voorzieningen, maar dat bleek niet mogelijk door het snelle besluit van Onderwijskoepel Primato. Die maakte in april bekend dat De Timp en Drienermarke versneld dicht moesten vanwege dalende leerlingenaantallen.

In samenwerking met de gemeente Hengelo is alles gedaan wat kon om de twee noodlokalen zo snel mogelijk te realiseren. "Het realiseren van extra noodlokalen is een proces dat normaal wel tot een jaar kan duren," aldus een woordvoerder van de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.